Ne felejtsd el megadni a kosárban a törzsvásárlói kuponkódod, ami már az első vásárlásnál 5% kedvezményt jelent neked: schneider1

Kérdésed van? Hívj minket! +36-30/082-9768 (H-P:9-17)

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Tartalom:

 • Webáruház használata
 • Ügyfélszolgálat
 • Szállítási és fizetési feltételek
 • Jótállással/szavatossággal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók
 • Tájékoztató kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról
 • Termékinformáció
 • Törzsvásárlói program
 • Jogi információk
 • Adatvédelem
 • Elállási/Felmondási jog
 • Impresszum
 • Gyakori kérdések
 • A vállalkozás panaszkezelési módjaA webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Üzemeltető
Cégnév: Schneider Óra- Ékszer Kft.
Ügyvezető: Dr. Schneider István Gábor
Székhely: 9400 Sopron, Hunyadi János u. 27.
Adószám: 12950885-2-08
Cégjegyzék szám: Cg. 08-09-010825, bejegyezve a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságnál, mint Cégbíróságnál
Nemesfém forgalmazási engedély szám: PR 4479
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: webshop@schneiderora.hu
Telefonos elérhetőség: +36-30/082-9768 hétfőtől péntekig 9:00 –18:00 valamint szombaton 09:00 –12:00.
Vásárló:


Aki a Schneider Óra- Ékszer Webáruház szolgáltatását igénybe veszi, a Webáruház internetes felületén keresztül árut megrendel, vásárol.

Bankkártyás fizetés:


Mit jelent a BARION™?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban, vagy barátaidnak.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Fizess kényelmesen bankkártyával

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrálsz, soha többé nem kell begépelned a kártyaszámodat egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcímed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli!Fizetéshez használhatod:

 • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
 • Visa vagy Electron bankkártyádat
 • Amex bankkártyádat

Fizess kényelmesen bankkártya nélkül

Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod, az előre feltölt Barion egyenlegedet, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid, üzletfeleid tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mailcímed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

Ingyenes

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen és nem is lehet felára. A regisztráció és a Barion mobilalkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, és az is marad.Nincs havi díj sem.

Kövesd vásárlásaidat

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, a weben vagy mobilon. Az ingyenes Barion tárca azonnal jelzi minden vásárlásodat, még azt is látod, mit vettél. Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz


Első a biztonság

A Barion szervereit a Comodo 2048 bites TLS titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót.A böngésződ zöld színnel jelzi,ha a fizetés és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja:


A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.Szállító:
Magyar Posta Zrt., és a GLS futárszolgálat
Az Általános Szerződési Feltételek a Schneider Óra –Ékszer Kft., valamint a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések az irányadók.
A feltételek a Vásárló által elfogadottnak minősülnek, ha a Vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz árut megrendel, vásárol.
A Schneider Óra- Ékszer Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az Általános Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosításai a közzétételkor lépnek hatályba és mindaddig hatályban maradnak, amíg a Szolgáltató a Webáruház-szolgáltatást biztosítja.

Árukereső:

"A www.arukereso.hu<http://www.arukereso.hu> (Naspers OCS Hungary Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat a Naspers OCS Hungary Kft. a www.arukereso.hu<http://www.arukereso.hu> Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

A vállalkozás panaszkezelési módja:

 

Amennyiben a Vásárló bármilyen panasszal, kifogással, vagy észrevétellel kíván élni, azt a webshop@schneiderora.hu címen tudja megtenni. 

Írásbeli panaszra a vállalkozás 30 napon belül írásban válaszol.

 

Szóbeli panasz, ügyintézés az üzletekben is megtehető.

 

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényrendelkezéseinek megfelelően, amennyiben Szolgáltató és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a Vásárló, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is.  ASchneider Óra-Ékszer Kft. a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást. Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a http://ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül.

 

A Vásárló (amennyiben Fogyasztó) fogyasztói panaszával kapcsolatosan a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat. Erről bővebb információ az alábbi linken érhető el: http://jarasinfo.gov.hu/.


 

Elállási/Felmondási jog:Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. A Fogyasztó elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül.

 

Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet u. 7., webshop@schneiderora.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ön internetes oldalunkon is [www.schneiderora.hu] kitöltheti az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási/felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát.Az elállás/felmondás joghatásaiHa Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

A vállalkozás követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.

Nem érvényesíthető az elállás gyakorlása abban az esetben, amennyiben a Vevő a vásárolt termékbe egyedi gravírozást kért és a többi feltételt egyébként a Szolgáltató teljesítette (hibátlan termék, szállítás...stb)

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Ügyfélszolgálatunkat. Bővebb információt, tájékoztatást a következő telefonszámon kérhet: +3630/0829768

Elállási jog gyakorlása esetén a terméket biztonságos csomagolásban az alábbi címre kérjük visszaküldeni: Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. Kérjük, a csomagban küldjön vissza minden olyan kiegészítőt ( használati utasítás, díszdoboz ), amit az eredeti csomag tartalmazott.

Amennyiben személyesen kívánja elállási jogát gyakorolni, úgy kérjük a terméket a Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. szám alatt található üzletünkbe adja le.

Ha az eredeti csomagban promóciós ajándékot kapott, akkor azt is vissza kell küldenie. A Schneider Óra- Ékszer Webáruház lehetőséget biztosít arra, hogy a Webáruházban vásárolt termékeket 14 napon belül bármelyik Schneider Óra- Ékszer üzletben egyéb indok nélkül kicserélje, amennyiben a termék hibátlan és sérülésmentes.


____________________________________________________________________________________________________

Nyilatkozatminta:

 

 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

 

Kérjük, csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza.

 

Címzett: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet utca 7.; webshop@schneiderora.hu.
 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: (1.)


Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: (2.)


A fogyasztó(k) neve:


A fogyasztó(k) címe:


 

A fogyasztó(k) aláírása:

(kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 


Kelt.:

 

 

 

1.) Itt szükséges a szerződés tárgyát képező termék vagy szolgáltatás megjelölése

2.) A megfelelő jelölendő

Vásárlás használata

 

VÁSÁRLÁS MENETE

A Schneider Óra- Ékszer Webáruház választékát regisztráció és bejelentkezés nélkül is böngészheti. Előzetes regisztráció a vásárláshoz nem szükséges, az első vásárlás alkalmával rendszerünk rögzíti adatait. A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettséggel.

A böngészés során kiválasztott termékek a kosárba kerülnek. A termék kosárba rakása még nem jelenti azt, hogy a terméket meg is rendelte. A kosár mezőre kattintva nézheti meg a részletes listát a kosárba tett termékekről és kezdhető meg a tényleges vásárlási folyamat.  Ha a böngészést folytatva további terméket választ ki, az szintén erre a listára kerül. Erről a listáról bármelyik tétel törölhető. A már kiválasztott termékek összesített értéke valamint a szállítási költség szintén itt látható. A vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizze, hogy valóban az a termék került a kosárba, amit Ön kiválasztani szándékozott, valamint válassza ki a kívánt fizetés illetve az átvétel módját.

Ha első alkalommal vásárol, kérjük, töltse ki a kért információkat. Amennyiben már vásárolt nálunk és/vagy regisztrált felhasználó jelszavával lépjen be, így korábban megadott adatai automatikusan megjelennek. Kérjük, az adatokat ellenőrizze le, illetve ha a regisztrációkor megadott szállítási címtől eltérő címre kér kiszállítást, kérjük, mindenképpen jelezze. A "Rendelés feladása" gombra kattintva rendelését véglegesítheti és elküldheti, melyről visszaigazolást kap a megadott e-mail címre, automatikus (magyar nyelvű) üzenet formájában. Az üzenet tartalmazza a megrendelése összes adatát. Ha az automatikusan elküldött visszaigazoláson hibát talál, vagy megrendelését módosítani szeretné, kérjük, a webshop@schneiderora.hu címen jelezze ilyen irányú szándékát. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 3-5 munkanapon belül várható.

Cégünk nem vállal felelősséget a megrendelt termékek kapcsán a gyártók vagy beszállítók hibájából adódó nem elégséges tájékoztatásból eredő eltérésekért, illetve a rajta kívül álló okokra visszavezethető félreértések miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. A Schneider Óra-Ékszer Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a megrendelő adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítseRészben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő előzetes egyeztetést követően kerülhet sor!

Ügyfélszolgálat
 • E-mail:  webshop@schneiderora.hu
 • Telefon: +36-30/082-9768

( hétfőPéntek: 9:00-18:00 óra között, Szombat: 10:00-12:00 óra között )Szállítási feltételek

A kiszállítása Magyar Posta Zrt., és a GLS. futárszolgálatával történik a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül. Kérjük, hogy elérhetőségeit pontosan adja meg a rendeléskor! Munkatársaink a megrendelést követően felveszik Önnel a kapcsolatot visszaigazolás, illetve adategyeztetés céljából (telefonon vagy e-mailben).
Ha a Schneider Óra- Ékszer Kft. a megrendelést a fentiek szerinti határidőn belül nem tudja teljesíteni, e-mailen egyezteti a megrendelővel a szállítási határidőt.
A nem teljesíthető rendelésről a megrendelő a megrendelés beérkezését követően még aznap vagy legkésőbb a következő munkanapon  külön értesítést kap.
Sikertelen kézbesítés:amennyiben kiszállítópartnerünk nem találja Önt a megadott címen, az adott napon még egyszer megkísérli a kiszállítást. Amennyiben akkor sem találja Önt a megadott címen, értesítést hagy és az értesítésben megadott Postahivatalban átveheti a megrendelt terméket.
Személyes átvételre a soproni Tescoban található üzletünkben nyitvatartási időn belül nyílik lehetősége.

Személyes átvételénél, csak  készpénzes fizetésre van lehetőség!
Cím:

Schneider Óra- Ékszer üzlet, 9400 Sopron, Ipar körűt 30.

Nyitva tartás:

Hétfő-Szombat: 09:00-20:00
Vasárnap: 09:00-19:00
Ebédszünet: 12:00 - 12:45

Szállítási költségek Magyarország területén:


20.000 Ft feletti vásárlás esetén a szállítás díjmentes
20.000 Ft alatti termék vásárlása esetén 1.500 Ft postaköltség tovabba a fizetési módtól függően legfeljebb 400Ft kezelési költség kerül felszámításra.


Külföldi szállítási cím esetén kérjük, hogy megrendelés előtt a szállítási költségekről érdeklődjön e-mailen!
Számla kiegyenlítése: a megrendelt termék ellenértékének kifizetése a csomag átvételekor a futárnál, illetve személyes átvételkor munkatársunknál készpénzben történik. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.
A számlát és a garancialevelet a csomag tartalmazza. Átvételkor a csomag sértetlenségét mindig ellenőrizze a kézbesítő előtt. Ha sérülést lát, vetessen fel jegyzőkönyvet és ne vegye át a csomagot. Utólagos reklamációt a csomag fizikai sérüléséről jegyzőkönyv nélkül nem áll módunkban elfogadni.
A vásárlónak átvételkor meg kell győződnie arról, hogy az általa megrendelt terméket szállították-e részére, illetőleg a kiszállított termék (termékek) mennyiségben és szemmel láthatóan minőségben megfelel (nek) a megrendelésének.

 

Jótállással/szavatossággal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók:

Jótállással/szavatossággal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók:

 

 

 1. Jótállásra a Schneider Óra-Ékszer Kft a 10.000,- Ft bruttó vételár feletti termékvásárlás esetén köteles. A jótállási igényét a jótállási jeggyel érvényesítheti, ezért gondosan őrizze meg! Kérjük, ellenőrizze a vásárlás napjának feltüntetését és a jótállási jegy szakszerű kitöltését!

 2. Jótállási, javítási munkát kizárólag csak érvényes jótállási jegy alapján tudunk elvégezni. A jótállási jegy hamisítása, vagy abban valótlan adatok feltüntetése jogi követelményekkel és a jótállás megszüntetésével jár.

 3. A jótállási határidő a vevő részére történő átadás napjával kezdődik.

 4. Az óra kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a kijavítási időnek azon részével, amely alatt a vásárló az órát nem tudta rendeltetésszerűen használni.

 5. A fogyasztó a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni (kárenyhítési kötelezettség).

 6. A javítást a megfelelő határidőn belül, a vásárlónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül végezzük. Törekszünk arra, hogy 15 napon belül elvégezzük a javítást.

 7. A vállalkozás jótállásra kötelezett, a vásárlói kifogásról jegyzőkönyvet vesz fel, melynek egyik példányát a vásárlónak köteles átadni.

 8. Ha hiba ténye, jellege, illetve a hiba keletkezésének időpontja megállapításához különleges szakértelem szükséges a vásárló a kijelölt minőségvizsgáló szervezetektől szakvéleményt kérhet.

 9. A szakvéleményezés lehetővé tétele érdekében a kötelezett fokozott együttműködésre köteles. Ennek keretében köteles a fogyasztó részére (a hiba jellegére és keletkezésének okaira vonatkozó) álláspontjáról haladéktalanul írásbeli nyilatkozatot adni.

 10. A jótállási kötelezettség nem áll fenn, ha a forgalmazó bizonyítani tudja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű, a használati útmutatóban leírtaktól eltérő, durva használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb a vásárlás után keletkezett okból következett be.

 11. Kérjük a használati útmutatóban leírtakat saját érdekében betartani szíveskedjék, mert az ettől eltérő használat, kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén az óra kapcsán jótállást nem vállalunk.

 12. Az általunk forgalmazott nemesfém ékszerek a törvényben előírt finomsági fokkal, illetve magyar fémjellel rendelkeznek.

 13. Csak annak az árunak a reklamációját tudjuk elismerni, melyet rendeltetésszerűen használtak. A nemesfémek, gyöngyök és egyéb ékszerek izzadság, gyógyvíz illetve más kémiai anyagok hatására elszíneződhetnek, ezért kérjük, kerülje ezen anyagokkal való érintkezést. Az elszíneződés nem minősül gyártási hibának. Az ékszer tisztításához használjon arany-, ill. ezüsttisztító folyadékot, valamint száraz, puha törlőkendőt.

 

 

 

Reklamációt az alábbi esetekben nem tudjuk elfogadni:

 

- Használatból eredő kopás, szokványos elhasználódás, karcolódás, mechanikus károsodás esetén (ródiumozott ékszerekre is vonatkozik)

 

- Ezüst ékszerek esetében kialakuló feketés-szürkés elszíneződés esetén

 

- Üreges ékszerek mechanikai hatások következtében bekövetkezett károsodása esetén

 

 

 

Garanciavállalás óra és ékszerjavítás esetén:

 

Jogszabályi kötelezettség nélkül az általunk elvégzett javításokra 3 hónap garanciát vállalunk. (A garancia kizárólag az általunk javított hibára vonatkozik.)

A 249/2004.(VIII.27.) Kormányrendelet értelmében, 20000.-Ft-ot meghaladó (általános forgalmi adó és az anyagköltséget is magában foglaló díj) javító-karbantartó szolgáltatás után kötelező jótállást vállalni.

 

 

A vásárló a meghibásodott terméket a garanciajegyen feltüntetett szakszerviz, vagy a Schneider Óra- Ékszer Kft. (9400 Sopron, Erzsébet u. 7.) címére postai úton illetve személyesen juttathatja el. Amennyiben cégünkhöz küldi a terméket, adott esetben továbbítjuk azt az illetékes szakszerviz címére. Az ügyintézés a plusz postai szállítási idővel meghosszabbodik. Javítás után a szakszerviztől ill. cégünktől a termék csomagküldő szolgáltatással kerül vissza a Vásárlónak. Lehetőség van mind a szakszervizben, mind a Schneider Óra- Ékszer Kft. üzletében (9400 Sopron, Erzsébet u. 7.) személyes átvételre is.

 

Ha jogosulatlan szervizbe viszi óráját javításra vagy elemcserére, az a jótállás megszűnését vonja maga után.

 

A jótállás időtartama a Webáruházban a termék mellett, illetve a garanciajegyen feltüntetve található.

 

A jótállásra kötelezett csak akkor mentesül felelőssége alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a termék átadása után keletkezett, pl. rendeltetésellenes használat, erőszakos külső behatás, átalakítás, elemi kár stb. következtében. Ha a hiba jellege, vagy annak javítása tekintetében vita merül fel, a jótállásra kötelezett az erre feljogosított minőségvizsgáló szerv véleményét köteles beszerezni.

 

 

Tájékoztató kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról

Tájékoztató kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról

 

 1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
 

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
 

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.


   2. Termékszavatosság

 

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
 

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.


Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

     
    3. Jótállás

 

Milyen esetben élhet Ön jótállási jogával?

10 000 Ftbruttó vételár feletti vásárlás kapcsán, hibás teljesítés esetén a 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet 1-8. §§-ai alapján a Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság jótállásra köteles.

 

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A jótállás időtartama egy év.

A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A Fogyasztó a vállalkozással kötött szerződés létrejöttével (vásárlással) elismeri, hogy a kellék-, és termékszavatossággal kapcsolatos, illetőleg jótállásra vonatkozó fenti tájékoztatást tudomásul veszi.

A Fogyasztó/Vásárló a vállalkozással kötött szerződés létrejöttével (vásárlással) elismeri, hogy a kellék-, és termékszavatossággal kapcsolatos, illetőleg jótállásra vonatkozó fenti tájékoztatást tudomásul veszi.

A Fogyasztó/Vásárló kijelenti, hogy a Schneider Óra-Ékszer Kft. világosan és közérthető módon a szerződés létrejötte előtt tájékoztatott:

 1. a) a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás lényeges tulajdonságairól, a terméknek vagy szolgáltatásnak megfelelő mértékben;
 2. b) a vállalkozás nevéről, a vállalkozás székhelyének postai címéről, és - ha azzal rendelkezik - a telefonszámáról, és az elektronikus levelezési címéről;

Schneider Óra-Ékszer Kft. telephelyei:

9400 Sopron, Erzsébet u. 7., tel.: +36/99/312-665

9400 Sopron, Ipar Krt. 30. (Tesco Sopron)

9400 Sopron, Lackner K. u. 35. (Sopron Plaza)., tel.: +36/99/508-070

Schneider Óra-Ékszer Kft. székhelye:

 

9400 Sopron, Hunyadi János u. 27.

 1. c) a szerződés szerinti termékért vagy szolgáltatásért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összegéről vagy - ha a termék vagy szolgáltatás jellegéből adódóan az ellenértéket nem lehet előre ésszerűen kiszámítani - annak számítási módjáról, valamint az ezen kívül felmerülő valamennyi költségről (így különösen a fuvardíjról és a postaköltségről), vagy, ha e költségeket nem lehet ésszerűen előre kiszámítani, annak a ténynek a feltüntetéséről, hogy további költségek merülhetnek fel;
 2. d) a teljesítés feltételeiről, különösen a fizetésről, a fuvarozásról és a teljesítési határidőről, valamint a vállalkozás panaszkezelési módjáról;
 3. e) a kellékszavatosságra, a termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi kötelezettség fennállásáról, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások és a jótállás meglétéről, feltételeiről; (lásd feljebb.)
 4. j) a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről.

A fogyasztó a panaszával az alábbi szervekhez fordulhat:

- Sopron Megyei Jogú Város Jegyzője, 9400 Sopron, Fő tér 1., Tel: 99/515-100

- Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatala, Győri Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglakoztatási Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály 9022 Győr Türr István u. 7. Tel: +36/99/795-951

-Győr-Moson-Sopron Megyei Gazdasági Kamara Mellett Működő Békéltető Testület,
9021 Győr, Szent István út 10/A.

Termékinformáció

A Schneider Óra- Ékszer Webáruház által forgalmazott termékek kivétel nélkül eredeti, hivatalos magyarországi importőrtől vásárolt termékek.
A Schneider Óra- Ékszer Webáruházban feltüntetett árak bruttóegységárak, amelyek a mindenkori ÁFÁ-t tartalmazzák és forintban, egy darabra vonatkozva értendőek. A feltüntetett egységárak nem tartalmazzák a szállítási költségeket.
Minden arany- és ezüst ékszer nemesfémtartalma megfelel a törvényi előírásoknak, finomságát a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal Nemesfém Ellenőrzési és Engedélyezési Osztálya, ill. jogelődje a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet - a rajta elvégzett vizsgálat alapján - a magyar jogszabályok szerint fémjellel hitelesítette.
Az ékszerek és órák kifogástalan minőségének biztosítéka, hogy munkatársaink minden kiszállításra kerülőékszert és órát alaposan ellenőriznek, mielőtt csomagolásra kerülnek.
Minden, a Schneider Óra- Ékszer Webáruházban megrendelt termékre az üzletben vásárolttal megegyezőgarancia érvényes. További garanciális tudnivalókról a Garanciális kérdések pontban olvashat.
Webáruházunk által kínált, készleten lévőtermékeink listáját folyamatosan ellenőrizzük és frissítjük, ennek ellenére előfordulhat, hogy az Ön által kiválasztott termék időközben elfogyott. Elsődleges célunk minden megrendelés mihamarabbi teljesítése, ezért mindent megteszünk azért, hogy az esetlegesen kifogyott vagy raktáron nem lévőterméket a lehető legrövidebb időn belül beszerezzük. A beszerzés várható időtartamáról minden esetben e-mailben vagy telefonon tájékoztatást adunk.
Ha a kiválasztott termék egy adott tulajdonsága kiemelt fontossággal bír Önnek, kérjük jelezze felénk és igény esetén minden részletre kiterjedő információt adunk.
A megvásárolni kívánt termék részletes jellemzőit a konkrét árucikkre vonatkozókép mellett vagy alatt lévő információkból ismerheti meg. A felsorolt jellemzők tájékoztatójellegűek. A termék gyártói, illetve magunk is fenntartjuk a változtatás jogát! Az esetleges hibákért, elírásokért felelősséget a Schneider Óra- Ékszer Kft. nem vállal, illetve a mindenkori változtatás jogát fenntartja. Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a honlapon megjelenőfotók minősége magas színvonalú legyen. Ezen erőfeszítések ellenére az adott esetben látható színek eltérhetnek a valóságtól, mivel azok nagymértékben függnek a felhasználó által használt monitortól, illetve annak beállításától. Az ebből eredő félreértésekért, károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Jogi információk

Kérjük, az oldal használata előtt gondosan olvassa el a következőfeltételeket és győződjön meg arról, hogy helyesen értelmezi azokat. Kérjük, olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatot is!
Ezt a weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) és a Weboldalon található minden információt, kommunikációt, szoftvert, fényképet, programkódot, videót, szöveget, zenét, grafikát, hangot, képet és más anyagot vagy szolgáltatást (együttesen: Tartalom) a(z) Schneider Óra- Ékszer Kft.(a továbbiakban: Üzemeltető) üzemelteti termékei vagy szolgáltatásai felhasználóinak és a nyilvánosság tagjai számára, kizárólag az alábbiakban leírt, törvényes célokra.
A Weboldal látogatója (továbbiakban: Felhasználó) a Weboldalhoz valóhozzáféréssel, illetve a Weboldal használatával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el az alábbiakban foglalt Weboldal Használati Feltételeket.


1. Feltételek elfogadása; vonatkozójog
A Weboldal megnyitásával, böngészésével és/vagy használatával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen feltételeket (a továbbiakban: Feltételek) és a vonatkozó jogszabályok és rendelkezések betartását. Kijelenti, hogy jogosult ezeket a Feltételeket saját vagy az Ön által képviselt fél nevében elfogadni. Amennyiben ezen Feltételek valamelyik kitételét bármely állam jogszabályai, törvényei, rendeletei vagy egyéb szabályozása, illetve bármely bíróság jogerős ítélete érvénytelennek nyilvánítja, az nem befolyásolhatja a Feltételek többi kitételének végrehajthatóságát.
Amennyiben nem fogadja el ezeket a feltételeket, nem használhatja a Weboldalt!
Az Üzemeltető bármikor megváltoztathatja, módosíthatja vagy visszavonhatja a hozzáférést vagy az oldal tartalmát, ezért a felhasználónak minden látogatáskor ellenőriznie kell a Weboldalra vonatkozó felhasználási  feltételeket.
A Weboldalon található egyes dokumentumokra további feltételek vonatkozhatnak, amely feltételeket az adott dokumentum közli.


2. Hozzáférési jogosultságok
Az Üzemeltető a Weboldalhoz való hozzáférési jogosultságot - diszkrecionális jogkörben eljárva - bármikor módosíthatja, visszavonhatja vagy megszüntetheti.


3. A tartalom használatára vonatkozófeltételek és kikötések
A Tartalmat szerzői jog védi.
A Weboldal teljes tartalma az Üzemeltetőszellemi tulajdonát képezi.
A Weboldalhoz valóhozzáférés lehetősége, illetve tartalmának egyetlen eleme sem értelmezhető úgy, hogy bármiféle jogosítványt vagy engedélyt adna a weboldalon megjelenőszellemi tulajdon használatára sem közvetve, sem ráutalva, sem más módon az Üzemeltetőírásos beleegyezése nélkül. Az Üzemeltetőnem ad a Felhasználórészére semmiféle kifejezett vagy hallgatólagos jogot a Weboldalon megjelent szellemi tulajdona vonatkozásában. A Felhasználó az Üzemeltetőelőzetes írásbeli engedélye nélkül a Tartalmat sem részben, sem egészben nem másolhatja, nem reprodukálhatja (akár hivatkozások létrehozásával, akár más módszerekkel), és nem módosíthatja. nem adhatja vagy veheti bérbe, nem adhatja el, nem készíthet abból származékos műveket, nem töltheti fel, nem továbbíthatja, és nem terjesztheti.
A Weboldalon bemutatott képek, fényképek és illusztrációk vagy az Üzemeltetőtulajdonában vannak, vagy engedéllyel használja azokat. A képek minden jogosulatlan felhasználása szerzői jogi törvényeket, védjegyeket, személyiségi jogokat, reklámtörvényeket, hírközlési szabályokat és törvényeket sérthet. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az Üzemeltető követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.
Az Üzemeltető mindazonáltal engedélyezi, hogy saját, nem kereskedelmi célúhasználatra megjelenítse, letöltse vagy kinyomtassa a Weboldalon levőanyagok egyes részeit. A Weboldalról letöltött anyagokban nem módosíthatja a tulajdonjogra vonatkozóinformációkat, és nem törölheti ki azokat.


4. Hozzájárulás
Az Üzemeltetőhozzájárul a Weboldal számítógépen vagy mobiltelefonon történőböngészéséhez, illetve kivonatok kizárólag saját felhasználási céllal - nem terjesztési szándékkal - történőkinyomtatásához. Terjesztési szándékkal történőmásoláshoz az Üzemeltetőírásbeli hozzájárulása szükséges. A szabályzat szempontjából terjesztésnek minősül a lap többszörözött részének további felhasználása, adatbázisban történőtárolása, letölthetővététele, kereskedelmi forgalomba hozatala. A Weboldal egyes dokumentumaira további feltételek is vonatkozhatnak, amelyeket a konkrét dokumentumokban tüntetünk fel.


5. Weboldalon küldött anyagok kezelése
(Amennyiben a Weboldalt fejlesztőszerkesztőbizottság lehetővéteszi Felhasználók részéről érkezőanyagok, írások, képek, sajtóközlemények és bármely egyéb anyagoknak az ÜzemeltetőWeboldalán valóközzétételét, ezen anyagok kezelésére az alábbi szabályok az irányadók.)
A Weboldalra felkerülőanyagok felhelyezéséért a szerkesztőbizottság a felelős, amelynek joga, de nem kötelessége a Felhasználóáltal a Weboldal üzemeltetőjéhez eljuttatott anyagoknak a Weboldalon valóelhelyezése.
Az oldalon keresztül vagy elektronikus levélben az Üzemeltetőnek küldött semmilyen kommunikációvagy anyag NEM tekinthetőbizalmasnak.
A Felhasználóvállalja, hogy a kommunikációvagy anyag nem tartalmaz törvénytelen vagy megjelentetésre más módon alkalmatlan tartalmat; hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy bármilyen kommunikációvagy anyag küldése előtt eltávolítsa abból a vírusokat vagy egyéb károkozásra alkalmas elemeket; illetve hogy a küldeni kívánt anyag a tulajdonában van vagy korlátlan használati joggal rendelkezik ahhoz, hogy elküldje az Üzemeltetőnek.
A Felhasználókülönféle anyagoknak (mint például hozzászólások, írásos vélemények, képek és hasonlóak) a Weboldal üzemeltetője részére valóeljuttatásával minden jogot átenged a Weboldal üzemeltetőjének, ideértve az anyagok közzétételére, bármilyen felhasználására, esetleges rövidítésére, módosítására vagy eltávolítására


6. Anyagok közlésének feltételei
A Weboldalon közzétételre szánt anyagok nem sérthetik harmadik személy jogait, mint például szerzői, névviselési vagy védjegyjog. A Weboldal üzemeltetője nem ellenőrzi folyamatosan az anyagokat, nem azonosul az anyagokkal, amelyeket a Felhasználók tesznek közzéa Weboldalon, és sajátjának sem tekinti őket.
A Felhasználóköteles az anyagok közzététele előtt megbizonyosodni arról, hogy rendelkezik-e minden, a közzétételhez szükséges joggal és beleegyezéssel; ellenkezőesetben a Felhasználónak be kell szereznie a szükséges jogokat és beleegyezéseket; köteles megbizonyosodni arról, hogy az anyag nem tartalmaz törvényellenes vagy más módon közlésre nem alkalmas részeket; köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy átvizsgálja és eltávolítsa a vírusokat, vagy más, fertőzésre vagy rongálásra alkalmas elemeket.
A Weboldal üzemeltetője nem köteles ellenőrizni, hogy a Felhasználóáltal közzétett anyagok esetleg megsértik-e harmadik személy jogait. Jelen feltételek megszegése esetén a Felhasználótartozik felelősséggel a Weboldal üzemeltetője felé, és köteles az ebből eredőkárokért vagy kiadásokért helyt állni. Ez magában foglalja a harmadik fél igényeinek kielégítését, beleértve a védelem díját, amely a Felhasználónak a Weboldal üzemeltetője elleni vétsége alapján kerül érvényesítésre.


7. Anyagok törlésének feltételei
A Felhasználófelelőssége, hogy esetleges biztonsági másolatokat készítsen az általa a Weboldalon közzétett anyagokról, ha az anyagok fontosak számára. A Weboldal üzemeltetője nem vállal felelősséget, amennyiben ilyen anyagok adattörléssel vagy módosítással helyrehozhatatlanul elvesznek, és nem is köteles azokat semmilyen formában megőrizni.


8. Módosítások
Az Üzemeltetőbármikor, értesítés nélkül, részben vagy egészben módosíthatja vagy eltávolíthatja a Tartalmat. Az Üzemeltető az itt közölteket frissítve időről időre módosíthatja jelen feltételeket. A Felhasználó a Weboldal használatával beleegyezik, hogy kötelezőnek tekinti ezeket a módosításokat és vállalja, hogy rendszeresen megnyitja ezt az oldalt, hogy lássa, milyen feltételeket köteles betartani.


9. Külsőhivatkozások
Hogy minél értékesebb tartalmat biztosítson látogatóinak, az Üzemeltető különböző külső weboldalakra hivatkozhat a Weboldalról. Külső oldalakra mutatóhivatkozások megnyitásakor még az adott oldalak használata előtt köteles áttanulmányozni és elfogadni azok használati feltételeit.
A Felhasználó elfogadja, hogy az Üzemeltető még abban az esetben sem rendelkezik ellenőrzéssel a hivatkozott oldalak felett, ha a külső fél kapcsolatban áll az Üzemeltetővel, és az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal az ilyen külső oldalakon létrehozott vagy megjelentett tartalomért. A más oldalakra mutatóhivatkozások pusztán a Weboldal felhasználóinak kényelmét szolgálják.


10. Felelősség kizárása
A Weboldalon közzétett valamennyi információt kizárólag általános tájékozódás, érdeklődés céljára bocsátjuk rendelkezésre.
Amellett, hogy az Üzemeltető a Weboldalon pontos és friss információkat igyekszik közölni, nem felelős az információ esetleges pontatlanságáért. Az Üzemeltető"as is" (ahogyan van) alapon biztosítja az oldalt és annak tartalmát, és semmilyen, sem kifejezett vagy hallgatólagos felelősséget nem vállal a Weboldal vagy az arról hivatkozott oldalak elérhetőségére, pontosságára, megbízhatóságára és tartalmára.
Az Üzemeltetőa vonatkozójogszabályok által megengedett legnagyobb mértékben kizár minden felelősséget, hallgatólagos, illetve törvényi vagy más jogszabályba foglalt szavatosságot, nem kizárólagos módon beleértve a jogtisztasági jótállást vagy a forgalomképességet vagy adott célra valómegfelelőséget.
Ezen túlmenően az Üzemeltetőnem vállal felelősséget arra vonatkozóan, hogy a Weboldal zavartalanul és hibamentesen működik, a hibákat kijavítják, a Weboldal és az oldalakat elérhetővé tevő szerver vírusoktól és más károkozóktól mentes, illetve, hogy a Weboldal kompatibilis lesz valamennyi, a Felhasználó által használt hardverrel és szoftverrel. A vonatkozójogszabályok nem feltétlenül teszik lehetővéegyes jótállások kizárását, így előfordulhat, hogy a fenti kizárások Önre nem érvényesek.


11. Felelősség korlátozása
A Weboldalhoz valóhozzáféréssel, annak használatával, használatra képtelen állapotával, vagy a nem megfelelőműködésével - ide értve a hozzáférhetővé tevő szerver mentességét a vírusoktól és más káros elemektől -, esetleges hiányosságával, üzemzavarával, információtovábbítási késedelmével, illetve az ott megjelentetett információk, illetve anyagok felhasználásával az Üzemeltető semmilyen, sem kifejezett, sem vélelmezett felelősséget nem vállal.
Az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a fentiekből eredő közvetlen vagy közvetett kárért, nem felelős a felmerülőköltségekért, elvesztett nyereségért vagy az üzletmenet leállásáért, akkor sem, ha az Üzemeltetőnek tudomása lehet ilyen károk előfordulásának lehetőségéről. A vonatkozó jogszabályok nem feltétlenül teszik lehetővé egyes jótállások kizárását, így előfordulhat, hogy a fenti kizárások Önre nem érvényesek.


12. Védjegyek
Az Üzemeltetőminden - itt nem kifejezetten rögzített - jogot fenntart magának. A weboldalon megjelenővédjegyek, szlogenek vagy a Weboldal egyéb tartalmának a jelen szabályzattól és a jogszabályoktól   eltérő  felhasználása tilos.
A Felhasználó sem licencet, sem jogot nem szerez a Weboldalon megjelenő bármely kereskedelmi jel, vagy jegy használatára.

Adatvédelem

A www.schneiderora.hu üzemeltetője ezúton tájékoztatja a Weboldal (a továbbiakban: Weboldal) látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Az adatok kezelője a Schneider Óra- Ékszer Kft. (a továbbiakban: Üzemeltető) (székhely: 9400 Sopron, Hunyadi J. u. 27.)

Amennyiben a(z) Üzemeltetőa Weboldal látogatójától (továbbiakban: Felhasználó) bármilyen célra személyes adatokat kér, az alábbi rendelkezések az irányadók.

Jelen Adatvédelmi nyilatkozat az ÜzemeltetőWeboldala használatakor a Felhasználóesetlegesen megadott személyes adatainak kezelésére, feldolgozására, nyilvántartására vonatkozóalapvetőinformációkat tartalmazza. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel adatainak kezelésével kapcsolatban, kérjük, hogy a Weboldal használata előtt vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Az Adatvédelmi nyilatkozat bármikor módosításra kerülhet, a Felhasználóköteles időről időre ellenőrizni a Weboldalt, biztosítandó, hogy az esetleges változásokról tudomással bírjon. Az Adatvédelmi nyilatkozat 2013. május 13. napján lépett hatályba. A Weboldalon megadott személyes adatainak kezelésért az Üzemeltetőfelelős.

Adatkérés:

A Weboldal használatához a Felhasználónak általában semmilyen adatot nem kell megadnia; bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez azonban szükséges lehet, hogy meghatározott személyes adatait az Üzemeltetőrendelkezésére bocsássa.

A szolgáltatástól függően az alábbi személyes adatokra lehet az Üzemeltetőnek szüksége:

o      neve és elérhetőségei, beleértve az e-mail címét, lakcímét valamint a vállalatára vonatkozóadatokat;

o      személyes és szakmai érdeklődésére vonatkozóinformációk;

o      demográfiai adatok;

o      termékeinkkel kapcsolatos tapasztalatai és az elérhetőségeire vonatkozópreferenciák, hogy további információkat tudjuk nyújtani Önnek termékeinkről és szolgáltatásainkról.

 

1. A kezelt adatok köre

A Weboldal megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a Felhasználólátogatásának kezdőés befejezőidőpontja, illetve egyes esetekben - a Felhasználószámítógépének beállításától függően - a böngészőés az operációs rendszer típusa. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az Üzemeltetőezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal. A Weboldal bejelentkezés esetén session ID-t küld, ami a Weboldal elhagyásakor automatikusan törlődik.

A Weboldal használatához megadott adatok kezelése a felhasználóönkéntes hozzájárulásával történik.

Az Üzemeltetőkéri, hogy "Kiskorúak" - a vonatkozóhelyi jogszabályok meghatározása szerinti - jogügyleteket (vásárlás vagy bármilyen más ügylet) szülővagy törvényes képviselőengedélye nélkül ne tegyenek.

 

2. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés, a Weboldal szolgáltatásait igénybevevőregisztrált Felhasználók, valamint és az Üzemeltetőközötti folyamatos kapcsolatot és a közvélemény kutatást szolgálja. Továbbákizárólag abból a célból használja és kezeli, hogy magasabb szintűszolgáltatást tudjon a Felhasználórészére nyújtani, különösen az alábbi területeken:

o      a Weboldalon feltett kérdéseire történőválaszadáshoz;

o      hírleveleink eljuttatásához;

o      belsőnyilvántartásához;

o      a Weboldal tartalmának fejlesztéséhez;

o      a Weboldal frissítéséről történőtájékoztatáshoz;

o      a Weboldal tartalmának testre szabásához;

o      ahhoz, hogy eljuttassuk a Felhasználónak azokat a kiadványokat, amelyeket honlapunkon megrendel.

A kapcsolatot az Üzemeltetőe-mailben, telefonon, faxon vagy levélben veheti fel a Felhasználóval kivéve, ha ezek közül valamelyiket preferenciaként megjelölte.

A látogatás időpontja, valamint a böngészőés operációs rendszer típusának felvétele és tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál.

Az Üzemeltetőa megjelölt céloktól eltérőcélra a személyes adatokat nem használja. Az így megadott adatok kezelése a Felhasználóönkéntes hozzájárulásával történik.

Az Üzemeltetőa Felhasználókra vonatkozóvalamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag a szolgáltatásai fejlesztéséhez, a hirdetési felületek értékesítéséhez és saját kutatás, statisztika készítéséhez használja fel. Az ezekről készült kimutatások publikálása csak olyan formában történik, amely nem alkalmas az egyes Felhasználók egyedi beazonosítására.

Személyes adatait hozzájárulása nélkül az Üzemeltetőnem továbbítja, nem teszi közzé, nem adja el, illetve nem adja bérbe és harmadik személy részére nem teszi hozzáférhetővé, ha csak ezen Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt célok miatt szükséges, vagy azt jogszabály írja elő.

Amennyiben az Üzemeltetőtájékoztatást kívánna nyújtani azokról a termékekről és lehetőségekről, amelyek érdekelhetik a Felhasználót, ilyen jellegűtájékoztatást levélben, telefonon, faxon vagy e-mailben küld a Felhasználórészére, kivéve, ha ezek közül valamelyiket preferenciaként megjelölte.

Amikor a Felhasználószemélyes adatait megadja, lehetősége van arra, hogy megjelölje, hogy azokat direkt marketing célokra az Üzemeltetőne használja fel. Amennyiben a Felhasználóezt a lehetőséget választja, az Üzemeltetőnem keresi fel a direkt marketing céljából. Ha a Felhasználóaz Üzemeltetőügyfele, vagy korábban tájékoztatást kért tőle termékeinkről, előfordulhat, hogy termékskálájáról e-mailben is tájékoztatja, hacsak kifejezetten ennek az ellenkezőjét nem kéri.

Amennyiben a Felhasználóazért adta meg személyes adatait, hogy e-mailben kapjon tájékoztatást az Üzemeltetőszolgáltatásairól, továbbra is e-mailben fogja ezt elküldeni a részére, hacsak kifejezetten ennek az ellenkezőjét nem kéri. Egyéb esetben, amikor személyes adatait adja meg az Üzemeltetőrészére, lehetősége van kiválasztani, hogy szeretné-e az ilyen jellegűtájékoztatókat e-mailben is megkapni.

 

3. Az adatkezelés időtartama

A session ID-k a Weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

Az Üzemeltetőnem vállal felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

 

4. Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók

A Felhasználók által megadott személyes adatokhoz az Üzemeltetőmunkatársai férhetnek hozzá.

Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek az Üzemeltetőnem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelezőadattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az Üzemeltetőaz egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja.

 

5. A Felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, az adattörlés

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználók önkéntes hozzájárulása.

Személyes adataik kezeléséről a Felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az Üzemeltetőkérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Üzemeltetőnevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggőtevékenységéről, továbbáarról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az Üzemeltetőpostai címén (9400 Sopron, Határdomb út 1-2, illetve a(z) webshop@schneiderora.hue-mail címen kérhető.

Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti a Felhasználószemélyes adatainak helyesbítését és törlését is.

A Weboldal szolgáltatásainak nem megfelelőigénybevétele esetén, valamint a Felhasználósaját kérésére a hozzátartozóadatokat töröljük. A törlésre a törlési igény megkezdésétől számított következőmunkanapot követő24 órán belül kerül sor.

Személyes adatainak biztonságára az Üzemeltetőnagy hangsúlyt fektet. Azért, hogy megakadályozzuk a személyes adatokhoz történőjogosulatlan hozzáférést, megfelelőfizikai, elektronikus eljárást alkalmazunk az on-line beérkezett adatok védelméért és biztonságáért.

 

6. Adatbiztonsági intézkedések

Az Üzemeltető a személyes adatokat az UNAS Online Kft. (H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15) szervererein tárolja, 

 

7. Jogérvényesítési lehetőségek

Az a Felhasználó, aki úgy érzi, hogy az Üzemeltetőmegsértette a személyes adatok védelméhez valójogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az Üzemeltetőkötelezettségeire vonatkozórészletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekűadatok nyilvánosságáról szóló1992. évi LXIII. törvény tartalmazza.

Az Adatvédelmi nyilatkozat kialakításakor az 1992. évi LXIII. számú- személyes adatok védelméről és a közérdekűadatok nyilvánosságáról szóló; illetve az 1998. évi VI. számúaz egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során - törvényt vettük alapul.

 

8. Tájékoztatás a magánszférát fenyegetőveszélyekről

Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegetőveszélyek.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a Weboldalon leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni. Ezen adatok mindenki számára megismerhetővéválnak.

Javasoljuk, hogy személyes adatai védelme érdekében használjon PET technológiát (Privátszférát erősítőtechnológia). Számos honlapon talál erre vonatkozóinformációt.

9. Fontos webcímek

Privátszférát erősítőtechnológia

Privacy Enhancing Technologies

Free Privacy Enhancing Technologies

Adatvédelmi információk

Adatvédelmi biztos

Hírközlési Fogyasztói Jogok képviselője

Elállási/Felmondási jog

Elállási/Felmondási jog:Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. A Fogyasztó elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet u. 7., webshop@schneiderora.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ön internetes oldalunkon is [www.schneiderora.hu] kitöltheti az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási/felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát.Az elállás/felmondás joghatásaiHa Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő nem sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását. Nem érvényesíthető az elállás gyakorlása abban az esetben, amennyiben a Vevő a vásárolt termékbe egyedi gravírozást kért és a többi feltételt egyébként a Szolgáltató teljesítette (hibátlan termék, szállítás...stb)

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Ügyfélszolgálatunkat. Bővebb információt, tájékoztatást a következő telefonszámon kérhet: +3630/0829768

Elállási jog gyakorlása esetén a terméket biztonságos csomagolásban az alábbi címre kérjük visszaküldeni: Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. Kérjük, a csomagban küldjön vissza minden olyan kiegészítőt (garancia jegy, használati utasítás, díszdoboz), amit az eredeti csomag tartalmazott.

Amennyiben személyesen kívánja elállási jogát gyakorolni, úgy kérjük a terméket a Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. szám alatt található üzletünkbe adja le.

Ha az eredeti csomagban promóciós ajándékot kapott, akkor azt is vissza kell küldenie. A Schneider Óra- Ékszer Webáruház lehetőséget biztosít arra, hogy a Webáruházban vásárolt termékeket 14 napon belül bármelyik Schneider Óra- Ékszer üzletben egyéb indok nélkül kicserélje, amennyiben a termék hibátlan és sérülésmentes.


_____________________________________________________________________________________________________________


Nyilatkozatminta:

 

 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

 

Kérjük, csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza.

 

Címzett: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet utca 7.; webshop@schneiderora.hu.
 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: (1.)


Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: (2.)


A fogyasztó(k) neve:


A fogyasztó(k) címe:


 

A fogyasztó(k) aláírása:

(kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 


Kelt.:

 

 

 

1.) Itt szükséges a szerződés tárgyát képező termék vagy szolgáltatás megjelölése

2.) A megfelelő jelölendő

Impresszum

A www.schneiderora.hu weboldalon elhelyezett szövegek egy részének megjelenítéséhez Acrobat Reader  program szükséges

Tartalomszolgáltatási Kódex

 

Tárhelyszolgáltatónk:

UNAS Online Kft. Cím: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15 E-mail: unas@unas.hu Telefonszám: +36-99/884-000 (H-P 8:00-15:30) Fax: +36-99/505-377

GY.I.K. - Gyakran ismételt kérdések

GY.I.K. :


•       Soron kívüli szállításra van lehetőség?
Külön kérésre igyekszünk a megrendelt terméket néhány órán belül feladni a futárszolgálatnak. A 12:00 óráig beérkezett rendeléseket még aznap fel tudjuk adni, így a következő munkanapon kézbesítésre kerülhetnek. Kérjük ez esetben a megrendelésnél a MEGJEGYZÉS rovatban tüntesse fel ez irányú igényét.
•       Fém csatos órán a szíjat hogyan lehet méretre igazítani?
Fém csatos órák esetében általában szükséges néhány szemet kivenni az óra csatjából. Ehhez jellemzően szakember szükséges. (Bizonyos női órák esetében a szemek közül néhányat kézzel is ki lehet            venni.)
Amennyiben a rendeléskor a MEGJEGYZÉS rovatban megadja a csuklója kerületének méretét cm-ben, akkor ezt a műveletet a csomagolás előtt elvégezzük és a kivett szemeket az óra mellétesszük. Ilyenkor a szíj méretre igazítása díjmentes. Amennyiben a méret nem felel meg, vagy nem kért méretre igazítást, abban az esetben javasoljuk a legközelebbi órás felkeresését és ott kérni a szíj méretre igazítását. Ez esetben a szíj igazítás költsége a vevőt terheli.
•       Mit tegyek, ha nem találok egy terméket a webáruházban?
Ebben az esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálatunkkal. Amennyiben lehetséges, beszerezzük Önnek a terméket. A szállítás és a határidő a termék beszerezhetőségének függvénye, melyről tájékoztatjuk Önt.
•       Regisztrálnom kell a vásárláshoz?
Külön regisztrációra nincs szükség, weboldalunk a vásárlás során automatikusan elmenti megadott adatait, így egy későbbi vásárlás folyamán elég jelszavával belépnie.
•       A rendszer szerint, nem érvényes a kuponkódom. Mi lehet a gond?
Ellenőrizze, hogy nem járt-e le a kupon érvényessége, jól írta-e be a kódot, nincs-e szünet a bemásolt kód előtt vagy mögött. Ha ezek rendben vannak, kérjük, vegye fel Ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, hogy orvosolhassuk a problémát.
•       Számomra nagyon fontos az óra egy bizonyos funkciója. Biztosan tudja ezt az óra?
Ilyen esetben a félreértések elkerülése végett kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálatunkkal.
•       Van-e lehetőség utánvétel helyett más módon fizetni?
Egyelőre utánvételkor és személyes átvételkor készpénzes fizetésre van lehetőség. Munkatársaink dolgoznak a bankkártyás fizetés lehetőségén.
•       Mellékelnek használati útmutatót az órák mellé?
   Igen, minden esetben.
•       Néhány nap elteltével megállt az órám. Mi lehet a gond?
Minden órát gyári elemmel szállítunk. Ezek élettartama a raktározás során rövidül. Kiszállítás előtt minden esetben ellenőrizzük az elem működését, előfordulhat azonban, hogy néhány napot követően az óra mégis megáll. Ebben az esetben az órát személyesen vagy postai úton juttassa el a garanciajegyen található szakszervizbe, vagy a Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Határdomb út 1-2. Alphapark címére. Cégünk továbbítja a szakszervizbe, ahol megvizsgálják, valóban elemcsere vagy egyéb probléma okozta az óra megállását, majd orvosolják azt. Ha jogosulatlan szervizbe viszi óráját javításra vagy elemcserére, az a jótállás megszűnését vonja maga után.

Árukereső

adatvédelmi szabályzat az árukeresővel kapcsolatban!

 

 

A www.arukereso.hu  ( http://www.arukereso.hu ) (Naspers OCS Hungary Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat a Naspers OCS Hungary Kft. a www.arukereso.hu  ( http://www.arukereso.hu )

 

 

 

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelem

A www.schneiderora.hu üzemeltetője ezúton tájékoztatja a Weboldal (a továbbiakban: www.schneiderora.hu ) látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Az adatok kezelője a Schneider Óra- Ékszer Kft. (a továbbiakban: Schneider Óra-Ékszer Kft.) (székhely: 9400 Sopron, Hunyadi J. u. 27.)

Amennyiben a(z) Üzemeltető a Weboldal látogatójától (továbbiakban: Felhasználó) bármilyen célra személyes adatokat kér, az alábbi rendelkezések az irányadók.

Jelen Adatvédelmi nyilatkozat az Üzemeltető Weboldala használatakor a Felhasználó esetlegesen megadott személyes adatainak kezelésére, feldolgozására, nyilvántartására vonatkozó alapvető információkat tartalmazza. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel adatainak kezelésével kapcsolatban, kérjük, hogy a Weboldal használata előtt vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Az Adatvédelmi nyilatkozat bármikor módosításra kerülhet, a Felhasználó köteles időről időre ellenőrizni a Weboldalt, biztosítandó, hogy az esetleges változásokról tudomással bírjon. Az Adatvédelmi nyilatkozat 2013. május 13. napján lépett hatályba. A Weboldalon megadott személyes adatainak kezelésért az Üzemeltető felelős.

Adatkérés:

A Weboldal használatához a Felhasználónak általában semmilyen adatot nem kell megadnia; bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez azonban szükséges lehet, hogy meghatározott személyes adatait az Üzemeltető rendelkezésére bocsássa.

A szolgáltatástól függően az alábbi személyes adatokra lehet az Üzemeltetőnek szüksége:

o      neve és elérhetőségei, beleértve az e-mail címét, lakcímét valamint a vállalatára vonatkozó adatokat;

o      személyes és szakmai érdeklődésére vonatkozó információk;

o      demográfiai adatok;

o    termékeinkkel kapcsolatos tapasztalatai és az elérhetőségeire vonatkozó preferenciák, hogy további információkat tudjuk nyújtani Önnek termékeinkről és szolgáltatásainkról.

 

1. A kezelt adatok köre

A Weboldal megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a Felhasználól átogatásának kezdő és befejezőidőpontja, illetve egyes esetekben - a Felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az Üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal. A Weboldal bejelentkezés esetén session ID-t küld, ami a Weboldal elhagyásakor automatikusan törlődik.

A Weboldal használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

Az Üzemeltető kéri, hogy "Kiskorúak" - a vonatkozó helyi jogszabályok meghatározása szerinti - jogügyleteket (vásárlás vagy bármilyen más ügylet) szülő vagy törvényes képviselőengedélye nélkül ne tegyenek.

 

2. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés, a Weboldal szolgáltatásait igénybevevő regisztrált Felhasználók, valamint és az Üzemeltető közötti folyamatos kapcsolatot és a közvélemény kutatást szolgálja. Továbbá kizárólag abból a célból használja és kezeli, hogy magasabb szintű szolgáltatást tudjon a Felhasználór észére nyújtani, különösen az alábbi területeken:

o      a Weboldalon feltett kérdéseire történő válaszadáshoz;

o      hírleveleink eljuttatásához;

o      belső nyilvántartásához;

o      a Weboldal tartalmának fejlesztéséhez;

o      a Weboldal frissítéséről történő tájékoztatáshoz;

o      a Weboldal tartalmának testre szabásához;

o      ahhoz, hogy eljuttassuk a Felhasználónak azokat a kiadványokat, amelyeket honlapunkon megrendel.

A kapcsolatot az Üzemeltető e-mailben, telefonon, faxon vagy levélben veheti fel a Felhasználóval kivéve, ha ezek közül valamelyiket preferenciaként megjelölte.

A látogatás időpontja, valamint a böngésző és operációs rendszer típusának felvétele és tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál.

Az Üzemeltető a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Az így megadott adatok kezelése a Felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

Az Üzemeltető a Felhasználókra vonatkozó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag a szolgáltatásai fejlesztéséhez, a hirdetési felületek értékesítéséhez és saját kutatás, statisztika készítéséhez használja fel. Az ezekről készült kimutatások publikálása csak olyan formában történik, amely nem alkalmas az egyes Felhasználók egyedi beazonosítására.

Személyes adatait hozzájárulása nélkül az Üzemeltető nem továbbítja, nem teszi közzé, nem adja el, illetve nem adja bérbe és harmadik személy részére nem teszi hozzáférhetővé, ha csak ezen Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt célok miatt szükséges, vagy azt jogszabály írja elő.

Amennyiben az Üzemeltetőtájékoztatást kívánna nyújtani azokról a termékekről és lehetőségekről, amelyek érdekelhetik a Felhasználót, ilyen jellegűtájékoztatást levélben, telefonon, faxon vagy e-mailben küld a Felhasználórészére, kivéve, ha ezek közül valamelyiket preferenciaként megjelölte.

Amikor a Felhasználószemélyes adatait megadja, lehetősége van arra, hogy megjelölje, hogy azokat direkt marketing célokra az Üzemeltetőne használja fel. Amennyiben a Felhasználóezt a lehetőséget választja, az Üzemeltetőnem keresi fel a direkt marketing céljából. Ha a Felhasználóaz Üzemeltetőügyfele, vagy korábban tájékoztatást kért tőle termékeinkről, előfordulhat, hogy termékskálájáról e-mailben is tájékoztatja, hacsak kifejezetten ennek az ellenkezőjét nem kéri.

Amennyiben a Felhasználóazért adta meg személyes adatait, hogy e-mailben kapjon tájékoztatást az Üzemeltetőszolgáltatásairól, továbbra is e-mailben fogja ezt elküldeni a részére, hacsak kifejezetten ennek az ellenkezőjét nem kéri. Egyéb esetben, amikor személyes adatait adja meg az Üzemeltetőrészére, lehetősége van kiválasztani, hogy szeretné-e az ilyen jellegűtájékoztatókat e-mailben is megkapni.

 

3. Az adatkezelés időtartama

A session ID-k a Weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

Az Üzemeltetőnem vállal felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

 

4. Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók

A Felhasználók által megadott személyes adatokhoz az Üzemeltetőmunkatársai férhetnek hozzá.

Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek az Üzemeltetőnem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelezőadattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az Üzemeltetőaz egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja.

 

5. A Felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, az adattörlés

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználók önkéntes hozzájárulása.

Személyes adataik kezeléséről a Felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az Üzemeltetőkérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Üzemeltetőnevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggőtevékenységéről, továbbáarról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az Üzemeltetőpostai címén (9400 Sopron, Erzsébet utca  7, illetve a(z) webshop@schneiderora.hue-mail címen kérhető.

Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti a Felhasználószemélyes adatainak helyesbítését és törlését is.

A Weboldal szolgáltatásainak nem megfelelőigénybevétele esetén, valamint a Felhasználósaját kérésére a hozzátartozóadatokat töröljük. A törlésre a törlési igény megkezdésétől számított következőmunkanapot követő 24 órán belül kerül sor.

Személyes adatainak biztonságára az Üzemeltetőnagy hangsúlyt fektet. Azért, hogy megakadályozzuk a személyes adatokhoz történőjogosulatlan hozzáférést, megfelelőfizikai, elektronikus eljárást alkalmazunk az on-line beérkezett adatok védelméért és biztonságáért.

 

6. Adatbiztonsági intézkedések

Az Üzemeltetőa személyes adatokat a UNAS Online Kft (H-9400 Sopron, Kőszegi út 14. ) szervererein tárolja, 

 

7. Jogérvényesítési lehetőségek

Az a Felhasználó, aki úgy érzi, hogy az Üzemeltetőmegsértette a személyes adatok védelméhez valójogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az Üzemeltetőkötelezettségeire vonatkozórészletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekűadatok nyilvánosságáról szóló1992. évi LXIII. törvény tartalmazza.

Az Adatvédelmi nyilatkozat kialakításakor az 1992. évi LXIII. számú- személyes adatok védelméről és a közérdekűadatok nyilvánosságáról szóló; illetve az 1998. évi VI. számúaz egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során - törvényt vettük alapul.

 

8. Tájékoztatás a magánszférát fenyegetőveszélyekről

Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegetőveszélyek.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a Weboldalon leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni. Ezen adatok mindenki számára megismerhetővéválnak.

Javasoljuk, hogy személyes adatai védelme érdekében használjon PET technológiát (Privátszférát erősítőtechnológia). Számos honlapon talál erre vonatkozóinformációt.

9. Fontos webcímek

Privátszférát erősítőtechnológia

Privacy Enhancing Technologies

Free Privacy Enhancing Technologies

Adatvédelmi információk

Adatvédelmi biztos

Hírközlési Fogyasztói Jogok képviselője

 

 

10. A valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásánka joga 

Ha az adatkezeléssel kapcsoaltban panaszt szeretne benyújtani az alábbi helyen teheti meg:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Tel.: +36 (1) 391-1400
ugyfelszolgalat@naih.hu

Adatvédelmi tájékoztató

Cégünket a honlapon feltüntetet e-mailen vagy telefonszámon érheti el. Ilyen esetekben az Ön e-mail cimét vagy telefonszámát kizárólag a megkeresésével kapcsolatban kezeljük, az érintett ügy idejére.

Cégünk adatvédelmi felelőse: 

Koczán Anita
+36 20 941 8741
info@schneiderora.hu

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató

 

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló  AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE  (a továbbiakban: Rendelet) előírja, hogy az  Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó,  minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa, továbbá hogy az Adatkezelő elősegíti az érintett jogainak a gyakorlását. 

 

Az érintett előzetes tájékoztatási kötelezettségét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény is előírja.

 

Az alábbiakban olvasható tájékoztatással e jogszabályi kötelezettségünknek teszünk eleget.

 

A tájékoztatást közzé kell tenni a társaság honlapján, vagy az érintett személy részére kérésére meg kell küldeni.

 

 1. FEJEZET

AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

 

E tájékoztatás kiadója, egyben az Adatkezelő:

Cégnév: Schneider Óra-Ékszer Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Hunyadi János utca 27

Cégjegyzékszám: Cg. 08-09-010825

Adószám: 12950885

Képviselő: Dr. Schneider István Gábor

Adatvédelmi biztos: Koczán Anita

Telefonszám: +36/20/9418741

E-mail cím: koczan.anita@schneiderora.hu

Honlap: schneider@schneiderora.hu

(a továbbiakban: Társaság)

 

 1. FEJEZET

ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

 

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel; (Rendelet  4. cikk 8.)

 

Az adatfeldolgozó igénybevételéhez nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása. Ennek megfelelően a következő tájékoztatást adjuk:

 

 1. Társaságunk IT szolgáltatója

 

Társaságunk a honlapja fenntartásához és kezeléséhez adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az IT szolgáltatásokat (tárhelyszolgáltatás) biztosítja, és ennek keretében – a vele fennálló szerződésünk tartamáig - kezeli a honlapon megadott személyes adatokat, az általa végzett művelet a személyes adatok tárolása a szerveren.

 

Ezen adatfeldolgozó megnevezése a következő:

Cégnév:  UNAS Online Kft.

Székhely: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15

Cégjegyzékszám: 08-09-015594

Adószám: 14114113-2-08

Képviselő: Kocsis László

Telefonszám: 036-99/200-200

E-mail cím: unas@unas.hu , webshop@schneiderora.hu

Honlap: www.unas.hu , www.schneiderora.hu

 

 1. Postai szolgáltatások, kézbesítés, csomagküldés

 

Ezen adatfeldolgozók Társaságunktól megkapják a megrendelt termék  kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma), és ennek felhasználásával kiszállítja a terméket.

 

Ezen szolgáltatók:

 

Magyar Posta

 

Futárszolgálat

Cégnév: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-042463

Adószám: 10901232-2-44

Képviselő: Zoltan Illes
Telefonszám: +36-1-767-8200

 

 

III. FEJEZET

AZ ADATKEZELÉS JOGSZERŰSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSA

 

 1. Adatkezelés az érintett hozzájárulása alapján

 

(1)  Amennyiben a Társaság hozzájáruláson alapuló adatkezelést kíván végezni, az érintett hozzájárulását személyes adatai kezeléséhez az adatkezelési szabályzatban meghatározott adatkérő lap szerinti tartalommal és tájékoztatással kell kérni.

 

(2) Hozzájárulásnak minősül az is, ha az érintett a Társaság internetes honlapjának  megtekintése során bejelöl egy erre vonatkozó négyzetet, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevétele során erre vonatkozó technikai beállításokat hajt végre, valamint bármely egyéb olyan nyilatkozat vagy cselekedet is, amely az adott összefüggésben az érintett hozzájárulását személyes adatainak tervezett kezeléséhez egyértelműen jelzi. A hallgatás, az előre bejelölt négyzet vagy a nem cselekvés ezért nem minősül hozzájárulásnak. 

 

(3) A hozzájárulás az ugyanazon cél vagy célok érdekében végzett összes adatkezelési tevékenységre kiterjed. Ha az adatkezelés egyszerre több célt is szolgál, akkor a hozzájárulást az összes adatkezelési célra vonatkozóan meg kell adni.

 

(4) Ha az érintett hozzájárulását olyan írásbeli nyilatkozat keretében adja meg, amely más ügyekre is vonatkozik – pl, értékesítési, szolgáltatási szerződés megkötése  - a hozzájárulás iránti kérelmet ezektől a más ügyektől egyértelműen megkülönböztethető módon kell előadni, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világos és egyszerű nyelvezettel. Az érintett hozzájárulását tartalmazó ilyen nyilatkozat bármely olyan része, amely sérti a Rendeletet, kötelező erővel nem bír.

 

(5) A Társaság nem kötheti szerződés megkötését, teljesítését olyan személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulás megadásához, amelyek nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez.

 

(6) A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

 

(7) Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

 

 1. Jogi kötelezettség teljesítésén alapuló adatkezelés

 

 

(1) A jogi kötelezettségen alapuló adatkezelés esetén a kezelhető adatok körére, az adatkezelés céljára, az adatok tárolásának időtartamára, a címzettekre az alapul szolgáló jogszabály rendelkezései irányadók.

(2) A jogi kötelezettség teljesítése jogcímén alapuló adatkezelés az érintett hozzájárulásától független, mivel az adatkezelést jogszabály határozza meg. Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt ezesetben közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező, továbbá az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a rá vonatkozó jogi kötelezettség alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Kötelező adatkezelés esetén a tájékoztatás megtörténhet az előbbi információkat tartalmazó jogszabályi rendelkezésekre való utalás nyilvánosságra hozatalával is.

 

 1. Az érintett jogainak elősegítése

 

A Társaság valamennyi adatkezelése során köteles biztosítani az érintett  jogainak gyakorlását.

 

 

 1. FEJEZET

LÁTOGATÓI ADATKEZELÉS A TÁRSASÁG HONLAPJÁN  -  TÁJÉKOZTATÁS SÜTIK (COOKIE) ALKALMAZÁSÁRÓL

 

 1. A honlapra látogatót a honlapon tájékoztatni kell a sütik alkalmazásáról, és ehhez a hozzájárulását kell kérni.

 

 1. Általános tájékoztatás a sütikről

 

2.1. A süti (angolul cookie) egy olyan adat, amit a meglátogatott weboldal küld a látogató böngészőjének (változónév-érték formában), hogy az eltárolja és később ugyanaz a weboldal be is tudja tölteni a tartalmát. A sütinek lehet érvényessége, érvényes lehet a böngésző bezárásáig, de korlátlan ideig is.  A későbbiekben minden HTTP(S) kérésnél ezeket az adatokat is elküldi a böngésző a szervernek. Ezáltal a felhasználó gépén lévő adatokat módosítja.

 

2.2.  A süti  lényege, hogy az weboldalszolgáltatások természeténél fogva szükség van arra, hogy egy felhasználót megjelöljön (pl. hogy belépett az oldalra) és annak megfelelően tudja a következőkben kezelni. A veszélye abban rejlik, hogy erről a felhasználónak nem minden esetben van tudomása és alkalmas lehet arra, hogy felhasználót kövesse a weboldal üzemeltetője vagy  más szolgáltató, akinek a tartalma be van építve az oldalban (pl. Facebook, Google Analytics, AdWords), ezáltal profil jön létre róla, ebben az esetben pedig a süti tartalma személyes adatnak tekinthető.

 

2.3.  A sütik fajtái:

2.3.1. Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik: amelyek nélkül az oldal egyszerűen nem működne funkcionálisan, ezek a felhasználó azonosításához, pl. annak kezeléséhez szükséges, hogy belépett-e, mit tett a kosárba, stb. Ez jellemzően egy session-id letárolása, a többi adat a szerveren kerül tárolásra, ami így biztonságosabb. Van biztonsági vonatkozása, ha a session süti értéke nem jól van generálva, akkor session-hijacking támadás veszélye fennáll, ezért feltétlenül szükséges, hogy megfelelően legyenek ezek az értékek generálva. Más terminológiák session cookie-nak hívnak minden sütit, amik  a böngészőből való kilépéskor törlődnek (egy session egy böngészőhasználat az elindítástól a kilépésig).

2.3.2. Használatot elősegítő sütik: így azokat a sütiket szoktál nevezni, amelyek megjegyzik a felhasználó választásait, például milyen formában szeretné a felhasználó az oldalt látni. Ezek a fajta sütik lényegében a sütiben tárolt beállítási adatokat jelentik.

2.3.3. Teljesítményt biztosító sütik: bár nem sok közük van a "teljesítmény"-hez, általában így nevezik azokat a sütiket, amelyek információkat gyűjtenek a felhasználónak  a meglátogatott weboldalon belüli viselkedéséről, eltöltött idejéről, kattintásairól. Ezek jellemzően harmadik fél alkalmazásai (pl. Google Analytics, AdWords,  vagy Yandex.ru sütik). Ezek a látogatóról profilalkotás készítésére alkalmasak.

A Google Analytics sütikről itt tájékozódhat:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

A Google AdWords sütikről itt tájékozódhat:

https://support.google.com/adwords/answer/2407785?hl=hu

 

2.4. A sütik használatának elfogadása, engedélyezése nem kötelező.  Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld.  A legtöbb böngésző ugyan alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak annak érdekében, hogy megakadályozható legyen az automatikus elfogadás és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat
• Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu
• Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn
• Microsoft Internet Explorer 11: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
• Microsoft Internet Explorer 10: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-10-win-7
• Microsoft Internet Explorer 9: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-9
• Microsoft Internet Explorer 8: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-8
• Microsoft Edge: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/edge-privacy-faq
• Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Mindezek mellett azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy  előfordulhat, hogy bizonyos webhelyfunkciók vagy -szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

 

 1. Tájékoztatás a Társaság honlapján alkalmazott sütikről:

 

3.1. A sütik által kezelt adatkör:  Társaságunk honlapja a weboldal használata során a látogatóról,  illetve az  általa böngészésre használt eszközről az alábbi adatokat rögzíti és kezeli:
• a látogató által használt IP cím,
• a böngésző típusa,
• a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői (beállított nyelv),
• látogatás időpontja,
• a meglátogatott (al)oldal, funkció vagy szolgáltatás.

 • kattintás.

 

3.2. A honlapon alkalmazott sütik

 

3.2.1. Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik

Az adatkezelés célja: a honlap megfelelő működésének biztosítása. Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a látogatók böngészhessék a weboldalt, zökkenőmentesen és teljes körűen használhassák annak funkcióit, a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat, így - többek között- különösen a látogató által az adott oldalakon végzett műveletek megjegyzését egy látogatás során. Ezen sütik adatkezelésének időtartama kizárólag a látogató aktuális látogatására vonatkozik, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépéről.

A kezelt adatkör: AVChatUserId, JSESSIONID, portal_referer.

Ezen adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése, amely szerint a szolgáltató  a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

3.2.1. Használatot elősegítő sütik:

Megjegyzik a felhasználó választásait, például milyen formában szeretné a felhasználó az oldalt látni. Ezek a fajta sütik lényegében a sütiben tárolt beállítási adatokat jelentik.

Az adatkezelés jogalapja a látogató hozzájárulása.

Az adatkezelés célja: Aszolgáltatás hatékonyságának növelése,   felhasználói élmény növelése, a honlap használatának kényelmesebbé tétele.

 

3.2.2.  Teljesítményt biztosító sütik:

Információkat gyűjtenek a felhasználónak  a meglátogatott weboldalon belüli viselkedéséről, eltöltött idejéről, kattintásairól. Ezek jellemzően harmadik fél alkalmazásai (pl. Google Analytics, AdWords).

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

Az adatkezelés célja: a honlap elemzése, reklámajánlatok küldése.

 

 

 1. FEJEZET

TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAIRÓL

 

 1. Az érintett jogai röviden összefoglalva:
 2. Átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett joggyakorlásának elősegítése
 3. Előzetes tájékozódáshoz való jog – ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik
 4. Az érintett tájékoztatása és a rendelkezésére bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az adatkezelő nem tőle szerezte meg
 5. Az érintett hozzáférési joga
 6. A helyesbítéshez való jog
 7. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)
 8. Az adatkezelés korlátozásához való jog
 9. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség
 10. Az adathordozhatósághoz való jog
 11. A tiltakozáshoz való jog
 12. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást
 13. Korlátozások
 14. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről
 15. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)
 16. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog
 17. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

 1. Az érintett jogai részletesen:

 

 1. Átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett joggyakorlásának elősegítése

 

1.1. Az adatkezelőnek az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó  valamennyi információt és minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell nyújtania, különösen a gyermekeknek címzett bármely információ esetében. Az információkat írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell megadni. Az érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az érintett személyazonosságát.

1.2. Az adatkezelőnek elő kell  segítenie az érintett jogainak a gyakorlását.

 

1.3. Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről. E határidő a Rendeletben írt feltételekkel további két hónappal meghosszabbítható. amelyről az érintettet tájékoztatni kell.

 

1.4. Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

1.5. Az adatkezelő az információkat és az érintett jogairól szóló tájékoztatást  és intézkedést díjmentesen biztosítja, azonban a Rendeletben írt esetekben díj számítható fel.

 

A részletes szabályok a Rendelet 12 cikke alatt találhatók.

 

 1. Előzetes tájékozódáshoz való jog – ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

 

2.1. Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon.  Ennek keretében az érintettet tájékoztatni kell:

 1. a) az adatkezelő és képviselője kilétéről és elérhetőségeiről,
 2. b) az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségeiről (ha van ilyen),
 3. c) a személyes adatok tervezett kezelésének céljáról, valamint az adatkezelés jogalapjáról,
 4. d) jogos érdek érvényesítésén alapuló adatkezelés esetén, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeiről,
 5. e) a személyes adatok címzettjeiről – akikkel a személyes adatot közlik - , illetve a címzettek kategóriáiról, ha van ilyen;
 6. e) adott esetben annak tényéről, hogy az adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat.

 

2.2. A tisztességes és átlátható adatkezelés biztosítsa érdekében az adatkezelőnek az érintettet a következő kiegészítő információkról kell tájékoztatnia:

 1. a) a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól;
 2. b) az érintett azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról;
 3. c) az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nemérinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
 4. d) a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
 5. e) arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
 6. f) az automatizált döntéshozatal tényéről, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikáról, és arra vonatkozóan érthető információkról, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.

 

2.3. Ha az adatkezelő a személyes adatokon a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és minden releváns kiegészítő információról.

 

 Az előzetes tájékozódáshoz való jog részletes szabályait a Rendelet 13. cikke tartalmazza.

 

 1. Az érintett tájékoztatása és a rendelkezésére bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az adatkezelő nem tőle szerezte meg

 

3.1. Ha az adatkezelő a személyes adatokat nem az érintettől szerezte meg, az érintettet  az adatkezelőnek  a személyes adatok megszerzésétől számított  legkésőbb egy hónapon belül; ha a személyes adatokat az érintettel való kapcsolattartás céljára használják, legalább az érintettel való első kapcsolatfelvétel alkalmával; vagy ha várhatóan más címzettel is közlik az adatokat, legkésőbb a személyes adatok első alkalommal való közlésekor tájékoztatnia kell az előbbi 2. pontban írt tényekről és információkról, továbbá az érintett személyes adatok kategóriáiról, valamint  a személyes adatok forrásáról  és adott esetben arról, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e.

 

3.2. A további szabályokra az előbbi 2. pontban (Előzetes tájékozódáshoz való jog)  írtak irányadók.

 

E tájékoztatás részletes szabályait a Rendelet 14. cikke tartalmazza.

 

 1. Az érintett hozzáférési joga

 

4.1. Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az előbbi 2-3. pontban írt kapcsolódó információkhoz hozzáférést kapjon. (Rendelet 15. cikk).

 

4.2. Ha személyes adatoknak harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a Rendelet 46. cikk szerinti megfelelő garanciákról.

 

4.3. Az adatkezelőnek  az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére kell  bocsátania. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. 

 

Az érintett hozzáférési jogára vonatkozó részletes szabályokat a Rendelt 15. cikke tartalmazza.

 

 1. A helyesbítéshez való jog

 

5.1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 

5.2. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését is.

 

Ezen szabályokat  a Rendelet 16. cikke tartalmazza.

 

 1. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

 

6.1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat,  az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje  ha

 1. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 2. b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 3. c) az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
 4. d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
 5. e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
 6. f) a személyes adatok gyűjtésére közvetlenül gyermeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

 

6.2. A törléshez való jog nem érvényesíthető, ha az adatkezelés szükséges

 1. a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
 2. b) az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
 3. c) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;
 4. d) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
 5. e) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

A törléshez való jogra vonatkozó részletes szabályokat a Rendelet 17. cikke tartalmazza.

 

7.Az adatkezelés korlátozásához való jog

 

7.1. Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

7.2. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést ha ha az alábbiak valamelyike teljesül:

 1. a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
 2. b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 3. c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 4. d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

7.3. Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az érintettet előzetesen tájékoztatni kell.

 

A vonatkozó szabályokat a Rendelet 18. cikke tartalmazza.

 

 1. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

 

E szabályok a Rendelet 19. cikke alatt találhatók.

 

 1. Az adathordozhatósághoz való jog

 

9.1. A Rendeletben írt feltételekkel az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha

 1. a) az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul; és
 2. b) az adatkezelés automatizált módon történik.

 

9.2. Az érintett kérheti a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását is.

 

9.3. Az adathordozhatósághoz való jog gyakorlása nem sértheti a Rendelet  17. cikkét (A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”). Az adtahordozhatósághoz való jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges. E jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

A részletes szabályokat a Rendelet 20. cikke tartalmazza.

 

 1. A tiltakozáshoz való jog

 

10.1. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdeken, közfeladat végrehajtásán  (6. cikk (1) e)) , vagy jogos érdeken (6. cikk f))  alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

10.2. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.  Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

10.3. Ezen  jogokra legkésőbb az érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

10.4. Az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

10.5. Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

 

A vonatkozó szabályokat a Rendelet  cikke tartalmazza.

 

 1. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 

11.1. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

11.2. Ez a jogosultság nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:

 1. a) az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 2. b) meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 3. c) az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

 

11.3. Az előbbi a) és c) pontjában említett esetekben az adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

 

A további szabályokat a Rendelet 22. cikke tartalmazza.

 

 1. Korlátozások

 

Az adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja jogok és kötelezettségek (Rendelet 12-22. cikk, 34. cikk, 5. cikk)  hatályát  ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát.

 

E korlátozás feltételeit a Rendelet 23. cikke tartalmazza.

 

 1. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

 

13.1. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelőnek indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatnia kell az érintettet az adatvédelmi incidensről. E tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a következőket:

 

 1. a) az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit;
 2. c) ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;
 3. d) ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

 

13.2. Az érintettet nem kell az tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

 1. a) az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 2. b) az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 3. c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

 

A további szabályokat a Rendelet   34. cikke tartalmazza.

 

 1. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)

 

Az érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a Rendeletet.  Az a felügyeleti hatóság, amelyhez a panaszt benyújtották, köteles tájékoztatni az ügyfelet a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről és annak eredményéről, ideértve azt is, hogy a az ügyfél jogosult bírósági jogorvoslattal élni.

 

E szabályokat a Rendelet 77. cikke tartalmazza.

 

 1. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

15.1. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

 

15.2. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha az illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

 

15.3. A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

 

15.4. Ha a felügyeleti hatóság olyan döntése ellen indítanak eljárást, amellyel kapcsolatban az egységességi mechanizmus keretében a Testület előzőleg véleményt bocsátott ki vagy döntést hozott, a felügyeleti hatóság köteles ezt a véleményt vagy döntést a bíróságnak megküldeni.

 

E szabályokat a Rendelet 78. cikke tartalmazza.

 

 1. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

16.1. A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.

 

16.2. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.

 

E szabályokat a Rendelet 79. cikke tartalmazza.

 

Kelt: 2018. május 25.

 

 

 

 

Vásárlási tudnivalók
VÁSÁRLÁS MENETE
VÁSÁRLÁS MENETE

A Schneider Óra- Ékszer Webáruház választékát regisztráció és bejelentkezés nélkül is böngészheti. Előzetes regisztráció a vásárláshoz nem szükséges, az első vásárlás alkalmával rendszerünk rögzíti adatait. A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettséggel, regisztrált felhasználóink azonban kényelmi funkciókat élvezhetnek. Regisztrálni vásárláskor, illetve kívánságlista küldésekor lehet.

A böngészés során kiválasztott termékek a kosárba kerülnek. A termék kosárba rakása még nem jelenti azt, hogy a terméket meg is rendelte. A kosár mezőre kattintva nézheti meg a részletes listát a kosárba tett termékekről és kezdhető meg a tényleges vásárlási folyamat. Ha a böngészést folytatva további terméket választ ki, az szintén erre a listára kerül. Erről a listáról bármelyik tétel törölhető. A már kiválasztott termékek összesített értéke valamint a szállítási költség szintén itt látható. A vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizze, hogy valóban az a termék került a kosárba, amit Ön kiválasztani szándékozott, valamint válassza ki a kívánt fizetés illetve az átvétel módját.

Ha első alkalommal vásárol, kérjük, töltse ki a kért információkat. Amennyiben már vásárolt nálunk és/vagy regisztrált felhasználó jelszavával lépjen be, így korábban megadott adatai automatikusan megjelennek. Kérjük, az adatokat ellenőrizze le, illetve ha a regisztrációkor megadott szállítási címtől eltérő címre kér kiszállítást, kérjük, mindenképpen jelezze. A "Rendelés feladása" gombra kattintva rendelését véglegesítheti és elküldheti, melyről visszaigazolást kap a megadott e-mail címre, automatikus (magyar nyelvű) üzenet formájában. Az üzenet tartalmazza a megrendelése összes adatát. Ha az automatikusan elküldött visszaigazoláson hibát talál, vagy megrendelését módosítani szeretné, kérjük, a webshop@schneiderora.hu címen jelezze ilyen irányú szándékát. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 3-5 munkanapon belül várható.

Cégünk nem vállal felelősséget a megrendelt termékek kapcsán a gyártók vagy beszállítók hibájából adódó nem elégséges tájékoztatásból eredő eltérésekért, illetve a rajta kívül álló okokra visszavezethető félreértések miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. A Schneider Óra-Ékszer Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a megrendelő adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő előzetes egyeztetést követően kerülhet sor!